Her finder du vores guide til at måle op til halsbånd, seler, bælter, veste og kløvtasker/rygsæk til din hund. Alle mål skal foretages på hunden. Opmåling af hundens eksisterende udstyr, såsom halsbånd kan ikke benyttes.

Du skal bruge et blødt målebånd. Har du ikke sådan et kan det købes i de fleste store supermarkeder, byggemarked og stofbutik. Når du måler, er det vigtigt, at målebåndet er stramt.

Ønsker du rådgivning i forbindelse med opmåling og størrelse, så send os meget gerne en mail med nedenstående mål, samt race på din hund og vægt. Sammen finder vi frem til jeres nye gear. Kontakt os her.

HALSBÅND

For halsbånd tages der udgangspunkt i halsbåndsmål på hunden. Måles der til halsbånd med halvkvæl tages målet med udgangspunkt i at halsbåndet er strammet til. Før målebåndet hele vejen rundt om din hunds hals hvor halsbåndet skal sidde. Målet tages stramt om halsen med plads til et par fingre imellem hals og målebånd.

GÅ- OG LØBESELER

Til alle Non-stop Dogwear gå- og løbeseler skal målet tages som halsbåndsmål. Målet er angivet som mål A på illustrationen herunder.

For andre mærker af gå- og løbeseler tages der udgangspunkt i halsmål på hunden. Halsmål måles ved at føre et målebånd hele vejen rundt om hundens hals på det nederste bredde stykke. Målebåndet skal føres stramt. Der må ikke være plads til mere end to fingre i mellem hals og målebånd. Målet er angivet som mål B på illustrationen herunder.

TRÆKSELER

Størrelser og pasform variere betydeligt i mellem mærkerne. Størrelserne kan ikke overføres i mellem mærkerne, ej heller fra gå- og løbeseler til træksele, på trods af, at selerne er fra samme mærke.

For at finde frem til korrekt størrelse skal du måle din hund i henhold til nedenstående guide.

Skal vi hjælpe dig? Er der tvivl om hvilken træksele du skal vælge til din hund, så står vi altid klar med vejledning. Du bedes fremsende tre mål til os: halsbåndsmål, halsmål og ryglængde (mål A, B og C) samt race på din hund og vægt. Du kan kontakte os her.

Til alle Non-stop Dogwear trækseler skal du foretage følgende to mål:

  • Halsbåndsmål: måles ved at føre et målebånd hele vejen rundt om hundens hals på hvor halsbåndet plejer at sidde. Målebåndet skal føres stramt. Der må ikke være plads til mere end to fingre i mellem hals og målebånd. Målet er angivet som mål A på illustrationen herunder.
  • Ryglængde måles ved at føre et målebånd fra midten af hundes skuldreblade (lige bag hundens nakke) og langs ryggen hele vejen til haleroden. Målebåndet føres stramt. Målet er angivet som mål C på illustrationen herunder.

For alle andre mærker trækseler skal du foretage følgende to mål:

  • Halsmål: måles ved at føre et målebånd hele vejen rundt om hundens hals på det nederste bredde stykke. Målebåndet skal føres stramt. Der må ikke være plads til mere end to fingre i mellem hals og målebånd. Målet er angivet som mål B på illustrationen herunder.
  • Ryglængde måles ved at føre et målebånd fra midten af hundes skuldreblade (lige bag hundens nakke) og langs ryggen hele vejen til haleroden. Målebåndet føres stramt. Målet er angivet som mål C på illustrationen herunder.

BÆLTER

Mål rundt om dine hofter, hvor din buksekant normalt sidder.

RUFFWEAR SELER, VESTE OG RYGSÆK