For at finde den rigtige størrelse halsbånd og sele til din hund, er det vigtigt at få fat i det korrekte mål på hunden. Når du måler skal målebåndet være forholdsvis stramt.

HALSBÅND
For halsbånd tages der udgangspunkt i halsbåndsmål på hunden. Måles der til halsbånd med halvkvæl tages målet med udgangspunkt i at halsbåndet er strammet til. Før målebåndet hele vejen rundt om din hunds hals hvor halsbåndet skal sidde. Målet tages stramt om halsen med plads til et par fingre imellem hals og målebånd.

GÅ- OG LØBESELER
For gå- og løbeseler tages der udgangspunkt i halsbåndsmål på hunden. Før målebåndet hele vejen rundt om din hunds hals hvor halsbåndet skal sidde. Målet tages så der er plads til et par fingre i mellem hals og målebånd.

TRÆKSELER
For trækseler gælder generelt, at der skal tages udgangspunkt i halsmål og ryglængde på hunden.

Halsmål måles ved at føre et målebånd fra et centreret nakkepunkt mellem hundens skulderblade til overkanten af hundens brystben. Målebåndet skal føres stramt. Der må ikke være plads til mere end to fingre i mellem hals og målebånd. Målet er angivet som A>B på illustrationen herunder. Målet tages kun halvsidigt og ganges med 2, for at få det korrekte halsmål.

Ryglængde måles ved at føre et målebånd fra overkanten af hundens brystben, ned langs brystkassen i mellem forbenene og op til haleroden. Måletbåndet føres stramt. Målet er angivet som B>C>D på illustrationen herunder.

Ønsker du rådgivning i forbindelse med valg af størrelse, så send os meget gerne en mail med ovenstående mål, samt race på din hund og vægt. Så hjælper vi dig med at finde din hunds nye sele til formålet.

 

maaleskema