En meget populær måde at komme på tur med sin hund er ved at cykle med hunden. De seneste år er mange desuden begyndt at bruge løbehjul. Fælles for begge måder er, som vi også nævnte ved løb med hunden, at det er vigtigt, at hunden har en sele, og man ikke har en snor i halsbåndet. Personligt synes jeg følelsen ved at stå på et løbehjul/ kickbike er meget federe end at sidde på en cykel, men det er selvfølgelig individuelt. Der findes konkurrencer både for cykel/ bikejoring og kickbike.

Hvad kræves der for at komme igang?
En træksele til hunden – vi har et bredt udvalg af hundeseler til de fleste racer. Husk det er ikke kun slædehunde, som synes det er sjovt at komme ud og motionere, vi kan sagtens finde en 10923194_691720414277865_874069571350221827_nsele, der passer til schæferen, retriveren eller anden race. Vi har seler fra Troll, Non-Stop Dogwear, Neewa og Manmat.

Dernæst en line, vi anbefaler en line med expander, som dem vi har fra Manmat og Neewa.

De fleste folk har en cykel, og ja så er det egentlig bare at komme afsted. Ønsker man en kickbike har vi som importør af Pawtrekker i Danmark flere modeller, man kan vælge imellem. De er alle udstyret med en brushbow, hvor man fastgør linen. Cykler man med hunden, kan man vælge at montere linen i et mave bælte eller købe en cykelline holder/ bikejor arm, hvortil man kan fastgøre linen.

Hvordan kommer man igang?
Vi starter med korte ture 500 m, 1 km og bygger langsomt på, sørg altid for at holde tempoet nede, når du træner med en unghund, husk hunden skal have en positiv oplevelse, og masser af ros, når den trækker. Efterhånden som hunden bliver ældre kan distancen øges. Husk altid at have vand med til hunden på længere ture, og lad være med at træne når det er varmt +15 grader og eller når luftfugtigheden er høj.

Håber du og din hund må få nogle dejlige oplevelser i naturen.

Se vores udvalg af udstyr til dig og din hund