Jeg hedder Line og bor i Nordsjælland med min golden retriever Frida.
Vi laver mange aktiviteter sammen – og Frida er næsten altid med om det er på vandreferie eller en tur til byen. Jeg træner både lydighed, jagt-, spor- og fitnesstræning med Frida – men den sport vi synes allerbedst om er canicross og K9-biathlons.
 
Jeg er selv ivrig motionsløber, så da jeg fik hund var det naturligt at se, om hun ville med på løbeturene. Og det ville hun! Selvom Frida ikke er en “klassisk” løbe/trækhund, så er hun en supergod løber og vi har stillet op i mange løb de sidste par år. Og ofte bliver det til en podieplads. Hun har udviklet sig fra blot at løbe med til at være en hund med godt træk og udholdenhed.
 
Frida elsker også K9-biathlons – altså forhindringsløb for hund og ejer – her er jeg klart det “svage led” – men det er nogen fantastiske løb hvor der er meget fokus på tillid, samarbejde og en hund som er vant til mange forskellige udfordringer, når der skal klatres, svømmes eller sejles på tømmerflåde! Siden Frida var lille har jeg arbejdet meget med både miljøtræning og balance/koordination. Så til disse løb er hun totalt i sit “es”.
 
Alle de forskellige aktiviteter gør, at jeg har stort fokus på det rigtige udstyr til Frida, så hun kan arbejde optimalt. Derfor jeg er vildt glad for alle de typer seler og liner, jeg kan få hos Qimmiq.dk – og ikke mindst de gode råd. Til canicross lagde jeg ud med en allroundsele først fra Manmat og senere fra Non-stop – men da Frida blev bedre til at trække valgte vi en decideret træksele til hende. Jeg måtte godt nok teste ca. 10 forskellige før vi fandt den, der passede! – så her var det bare perfekt, at udvalget var så stort. Nu løber hun i Troll sele og jeg selv i CaniX-bæltet og bungee-line fra Non-stop. Det bælte sidder bare suverænt, når der er godt med træk på hunden.
 
Til K9-biathlon løber Frida stadig i allround-sele, da den fx er bedre at svømme i – og jeg bruger en bungeeline line til at have om livet, da jeg også synes, det er nemmere iført et bælte, når jeg skal klatre, svømme osv.
 
Har du selv lyst til at begynde med canicross? – så vil jeg anbefale dig at ta’ en snak med Qimmiq.dk om udstyr, så du får noget, der passer lige til din hund. Og sørg for et par gode løbesko til dig selv (gerne trailsko). Din hund skal også have en vis alder, inden du begynder. De fleste kan så småt løbe med på kortere ture fra omkring 1 års alderen. Få gerne gode råd af nogen, som allerede canicrosser – den allerbedste måde at komme i gang og lære din hund hvordan, er faktisk at løbe sammen med andre. Der findes fx klubber over hele Danmark via HPM Dirty Paws, hvor man kan komme til gratis træning.
 
Frida & Line Trailtrashdog