Hej,
vi hedder Iain og Jeanne, sammen med vores mini-musher Kitty udgør vi den 2-benede del af Team Wentworth. Vores helt store passion er at være sammen og køre vogn (og slæde når vejret tillader) med vores 10 fantastiske Siberian Huskies.
For os var der ikke nogen tvivl om at det var en husky vi skulle have, da vi valgte at få hund i 2010, men vi havde aldrig drømt om at vi en dag ville stå med 10 af slagsen og eget opdræt – men hvorfor gøre noget halvt, når man kan gøre det fuldt ud 🙂
Når man har så mange hunde og bruger dem på så aktiv en måde som vi gør, er det alfa og omega at have det rigtige udstyr. For os er det vigtigste at selerne passer til den enkelte hund, selvom de er af samme race er der stadig stor forskel på både højde, drøjde og længde, vi bruger derfor X-back seler fra både Neewa, Manmat og Troll. Vi bruger Manmat Expander foran vognen, så trækket på hundene bliver blidere og ikke giver dem skader i ryggen eller andre steder.
Sikkerheden både for os selv, hundene og andre skovgæster skal altid være i top, vi træner derfor på Dyck-vogn, som både er sikker og godkendt til at køre i de danske statskove. Til konkurrencer bruger vi vores let-vægts vogn, en Gravity Scooter kickbike og en almindelig mountainbike, alt efter hvilken klasse vi stiller op i.
Når hundene ikke løber foran vognen elsker de at komme med på lange gåture, her bruger vi fantastiske gåseler fra Dog Copenhagen, som er justerbare samt en dobbelt line fra Manmat så vi kan tage 2 med ad gangen.
Hvis du har lyst og mod på at prøve at give dig i kast med at køre med din hund, så er det bare at gå i gang. Har du blot en enkelt hund eller 2, kan vi anbefale at køre på kickbike, det er en fantastisk måde at være sammen med din hund på. Har du brug for råd og vejledning i hvordan du starter op med din hund, hjælper vi altid gerne. Og vi ved at Qimmiq altid står klar med professionel og imødekommende hjælp til at finde det helt rigtige udstyr.”
Håber vi snart ses i skoven 🙂
 
– Wooohooo fra Team Wentworth