Kickbike

Cykle med hund - kickbike

En meget populær måde at komme på tur med sin hund er ved at cykle med hunden. De seneste år er mange desuden begyndt at bruge en kickbike. Kickbike kaldes også for løbehjul eller dog scooter. Det er individuelt om man foretrækker at stå på en kickbike eller sidde på en cykel. Fordelen ved en kickbike er, at du står tæt på jorden og har dermed hurtigere mulighed for at stå af eller springe af. En kickbike kan benyttes både med og uden hund, og der findes konkurrencer for begge dele. Husk det er ikke kun slædehunde, som synes det er sjovt at komme ud og motionere, vi kan sagtens finde en sele, der passer til schæferen, retriveren eller anden race. Vi har trækseler fra Troll, Non-Stop Dogwear, Neewa og Manmat. Alle seler er testet af professionelle sportsfolk.

Hvad kræves der for at komme igang?
For at komme i gang skal du bruge tre dele udstyr. Naturligvis en kickbike, en line der forbinder kickbike og hund og en træksele til din hund. Kommer din kickbike uden antenne, skal du også have sådan en. Antennen holder linen væk fra forhjulet, hvilket er et absolut must!

Cykel/MTB

De fleste folk har en cykel, som kan benyttes til formålet. Cykler man med hunden, kan man vælge at montere linen i et mavebælte eller købe en antenne som let monteres på cyklens gaffel og holder linen fri fra forhjulet.

Kickbikes

Ønsker man en kickbike er vi importør af de største mærker KOSTKA, Pawtrekker, Kickbike, Gravity Scooters.

Kickbike - kostka

Liner

Du skal bruge en line med elastik eller expander. Elastikken absorbere ubehagelig ryk når din hund sætter i gang, eller har andet ophold eller hårdt træk i linen.

ManMat line til kickbike med elastik

Trækseler

Vi har et bredt udvalg af trækseler til de fleste racer.

Non-stop dogwear Freemotion træksele

Træning

Afhængig af racen kan man træne det meste af året. Undtagelsen er slædehunde og racer som ikke trives med arbejde i højre temperaturer. Hos slædehunde arbejder vi ud fra en tommelfingerregel som siger max. 15 grader. Dertil kommer luftfugtigheden. På en tør dag ligger luftfugtigheden på omkring 60%. På en fugtig dag, hvis det f.eks. trækker op eller har regnet ligger luftfugtigheden tæt på 100%. En høj luftfugtighed gør, at det ofte opleves varmere, end det reelt er. Lægger man tallene fra dagens temperatur og luftfugtighed sammen (f.eks. 15 + 60 = 75) bør det ikke overstige 100.

Hvordan kommer man igang?
Først og fremmest er det vigtigt, at din hund er fysisk klar til at begynde træningen. Dette kan variere meget fra race til race. Start med korte ture på 1-2 km og byg langsomt på. Sørg altid for at holde tempoet nede, især når du træner med en unghund hvor knogler, led og sener ikke er færdigudviklet.

Det er altid en god ide af afvande din hund inden du skal ud på tur. Dette betyder, at du sørger for, at din hund drikker en moderat mængde vand 1-1,5 time før træningen. Tilsæt tun eller andet blødt, som kan motivere hunden til at drikke.

Hunden skal have en positiv oplevelse og masser af ros når den trækker. Efterhånden som hunden bliver ældre og kommer i form kan distancen øges. Husk altid at have vand med til hunden på længere ture.

Har du mod på at starte med at cykle med din hund, så kan du se vores store udvalg af kickbikes her. Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive eller ringe til os, så står vi klar til at hjælpe dig igang.

Håber du og din hund må få nogle dejlige oplevelser i naturen.

Cykle med hund - kickbike

Skriv et svar

/** * The template for displaying the footer. * * @package Flatsome\Templates * @flatsome-version 3.16.0 */ global $flatsome_opt; ?>